έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

H CIA υπερασπίστηκε ως εξής τα βασανιστήρια: Και το Ισραήλ κάνει

f-gitmo-a-20141005-870x647
Συνεχίζουν να βγαίνουν πληροφορίες από την αναφορά σχετικά με τα βασανιστήρια στις ΗΠΑ. Η CIA για να νομιμοποιήσει τις μεθόδους βασανιστηρίων χρησιμοποίησε το ¨παράδειγμα Ισραήλ¨.
Η 528  σελίδων ¨αναφορά CIA¨ που ετοιμάστηκε από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας,συνεχίζει να καθορίζει την επικαιρότητα.
Στην αναφορά,κάποια μέρη της οποίας δεν δημοσιεύτηκαν,αλλά παρέμειναν απόρρητα, αποκαλύπτεται πως αρμόδιοι της CIA μετά από τις επιθέσεις της 11/9,αναζήτησαν δρόμους για την νομιμοποίηση των μεθόδων βασανισμού.Σε κείμενο που ετοιμάστηκε από την Γενική Συμβουλευτική Υπηρεσία της CIA,χρησιμοποιείται ως όχημα το το παράδειγμα του Ισραήλ για την νομιμοποίηση των βασανιστηρίων.Γίνεται αναφορά στο παράδειγμα Ισραήλ,στα αποτελέσματα της επιτροπής Λαντάου και στο Συνταγματικό Δικαστήριο.Αναφέρεται πως το  δικαστήριο είχε απαγορεύσει στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας τα βασανιστήρια,αλλά επέτρεπε την χρήση ¨ήπιας φυσικής επίθεσης¨ σε περιπτώσεις όπως ¨ωρολογιακής βόμβας¨ ή για την αποτροπή μιας τρομοκρατικής επίθεσης.
Haber.sol.org 10/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.