έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Νοτιοαφρικανικό πογκρόμ


Οι βίαιες διαδηλώσεις κατά –κυρίως Αφρικανών- μεταναστών να συνεχίζονται επί εβδομάδες, στοιχίζοντας και τη ζωή επτά τουλάχιστον ανθρώπων,χωρίς να πολυϊδρώνει το αυτί των ΜΜΕ; Κι όμως,γίνεται!
Μήπως επειδή όλα αυτά συμβαίνουν στη Νότια Αφρική από έγχρωμους;Γενικά δηλαδή η ζωή στην Αφρική είναι πολύ φτηνή για τα αφεντικά του κόσμου,πόσο μάλλον όταν καταναλώνεται σε συγκρούσεις που δεν μπορούν να «αξιοποιηθούν» για τη σπίλωση κάποιου «εθνοκεντρι- κού» ευρωπαϊκού λαού.
Τι συνέβη λοιπόν; Ο βασιλιάς των Ζουλού,Goodwill Zwelithini,που τον υπολήπτονται οι ντόπιοι εξαιρετικά,έκανε κάποιες δηλώσεις για τους παράνομους μετανάστες στη χώρα του, καλώντας τους να φύγουν.
Αμέσως μετά ξέσπασε ένα κύμα βίας εναντίον ΟΛΩΝ των μεταναστών που ζουν στo Γιοχά- νεσμπουργκ,στο Ντέρμπαν κ.α.,ένα κανονικό πογκρόμ με θύματα κυρίως Αφρικανούς και δευ- τερευόντως Ασιάτες.
Βεβαίως,ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και το κυβερνών Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο (ΑΝC) κα- ταδίκασαν τις επιθέσεις,αλλά η παθητική στάση της Αστυνομίας δεν έπεισε για την βαρύτητα των λόγων τους.Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν μέτρα για την προστασία των συνόρων της χώ- ρας.
Είναι πάντως απορίας άξιον,πώς δεν θίχτηκε σχεδόν κανένας κάτοικος ευρωπαϊκής καταγω- γής.Μιλάμε για εκείνους που πραγματικά απομυζούν τον πλούτο της χώρας και έχοντας -από το 1994- παραχωρήσει το δικαίωμα της ψήφου στους μαύρους,συνεχίζουν το έργο τους όπως και στα χρόνια του Απαρτχάιντ (μή ξεχνάμε την τρομακτική μαζική δολοφονία 34 απεργών μεταλ- λωρύχων της εγγλέζικης εταιρείας Lonmin και τον τραυματισμό άλλων 80 στη Μαρικάνα τον Αύγουστο του 2012,επί ...δημοκρατίας δηλαδή).Η μόνη μικροδιαφορά είναι πως τώρα έχουν και ελάχιστους μαύρους συνεργάτες,όπως τον Ζούμα του ΑΝC ή τον Ραμαφόσα,παλιό συνδικαλι- στή των εργατών ορυχείων που σήμερα ποζάρει ως μέλος ΔΣ ξένων μεταλλευτικών εταιρειών.
Η διαφθορά δεν κοιτά χρώμα δέρματος και δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο δικαίωμα ψήφου α- νά τετραετία.Αυτά μάλλον είναι τα πραγματικά προβλήματα των Ζουλού και των άλλων Νο- τιοαφρικάνων,αλλά κι αυτοί μή μπορώντας να χτυπήσουν το αποικιοκρατικό γαϊδούρι,χτυπούν το φτωχοδιαβολικό σαμάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.