έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τουρκομουσουλμανική μειονότητα Θεσσαλονίκης!


Παρότι ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας- Θράκης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη (Κρεμαστής 2, Πλα- τεία Τυρολόης, 54632,τηλ. 2310546808, 6945216020) έχει ήδη ζωή 10 χρόνων,εξακολουθεί να περνιέται για ένας κοινός μορφωτικός σύλλογος.Μάλλον οι περισσότεροι συνέλληνες -των Σαλονικιών συμπεριλαμβανομένων- δεν έχουν πάρει είδηση τι ρόλο παίζουν ο σύλλογος,ο πρόεδρός του Οσμάν Ισμαήλογλου και ο γιος του Φερίτ.
Οι περισσότεροι κάτι έχουν ίσως ακουστά μα το προσπερνούν σε ελληναράδικο στυλ «τι μας ενδιαφέρει αν ο τάδε κωλόγυφτος λέει ή κάνει κάτι»,υποτιμώντας τον κίνδυνο.Πρόκειται για αληθινή μετάσταση του προξε- νικού κυκλώματος από τη Θράκη στη Θεσσαλονίκη,για ανοικτό όργανο της πολιτικής της Τουρκίας.Τίποτε λι- γότερο,τίποτε περισσότερο.Άλλωστε,ο ίδιος ο Μπουτάρης σε πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την παραχώ- ρηση τεμένους στο σωματείο δήλωσε χαλαρά ότι αυτοί «έτσι κι αλλιώς παίρνουν λεφτά από την Τουρκία»!
Στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «Τούρκος».Ωστόσο στο facebook παντού δηλώνεται ως «Σύλλογος των Τούρκων Μουσουλμάνων της Θεσσαλονίκης».Και η δραστηριότητά του δείχνει πως μάλλον αυτός είναι ο τίτλος που τους ενδιαφέρει.Ποιες είναι οι σχέσεις του σωματείου με τις τουρκικές υ- πηρεσίες;
Πρώτα-πρώτα είναι διαρκής η επαφή με το τοπικό Προξενείο,με Τούρκους παράγοντες της συμπρωτεύουσας (βλ. επισκέψεις και φωτογραφίσεις με τον επικεφαλής των Τουρκικών Αερογραμμών ή με τον διευθυντή της Παρευξείνιας Τράπεζας),αλλά και με κάθε Τούρκο αξιωματούχο που έρχεται στη Θεσσαλονίκη - τελευταίο πα- ράδειγμα η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου στον Σύλλογο (13 Δεκεμβρίου 2014).
Πέρα όμως κι από τους εκ Τουρκίας επισήμους,είναι ακόμη πιο εύγλωττες οι επαφές με τους πράκτορες της γείτονος από τη Θράκη.Κάθε Πέμπτη ένας ιμάμης -που βρίσκεται φυσικά στο payrol των τουρκομουφτήδων- έρχεται «για να διδάξει το Κοράνιο» και φεύγει την Κυριακή.Επίσης κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα γίνονται στα γραφεία του συλλόγου μαθήματα Κορανίου για ενήλικες γυναίκες από γυναίκα θεολόγο που στέλνει από τη Θράκη (πάλι) ο Ιμπραήμ Σερήφ.
Και για τα παιδιά υπάρχουν μαθήματα τουρκικής γλώσσας με μόλις 5 ευρώ τον μήνα (!),μετά από συμφωνία με ιδιωτικό φροντιστήριο.Παράλληλα υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές για να παίζουν τα παιδιά,προφα- νώς αγορασμένοι από το ταμείο του συλλόγου.Και ποιο είναι το σύνθημα που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου στο facebook; «Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι εμείς είμαστε η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα Θεσσαλονίκης»!!! 
Απίστευτο θράσος από κάποιους τουρκόγυφτους του Έβρου,που βρήκαν ξεκούραστη εργασία: να εξυπηρε- τούν τα συμφέροντα της Τουρκίας,υπονομεύοντας την πατρίδα μας στην πόλη που τους υποδέχθηκε ως οικο- νομικούς εσωτερικούς μετανάστες!
Αντιφωνητής Κομοτηνής,φ. 414 [30-4-2015],σσ. 1 & 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.