έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

WiFi – Πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά;

161755475
Οι περισσότεροι γονείς θα πρέπει να ανησυχούν αν τα παιδιά τους είχαν σημαντική έκθεση σε μόλυβδο, χλωροφόρμιο, αναθυμιάσεις της βενζίνης ή το εντομοκτόνο DDT. Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (ΠΟΥ), κατατάσσει τις ουσίες αυτές, καθώς και περισσότερες από 250 άλλες, στις πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο. Μια νέα«είσοδος» στην ίδια λίστα είναι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF/EMF). Οι κύριες πηγές RF/EMF είναι τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα και οι συσκευές WiFi.
Αυτό ήταν ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας, με τίτλο «Γιατί τα παιδιά απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων από τους ενήλικες; Οι συνέπειες», που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes, οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο από συσκευές που εκπέμπουν μικροκύματα, ενώ για τους ενήλικες υπάρχει κίνδυνος, αλλά είναι σαφώς χαμηλότερος.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:
  • Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες.
  • Τα έμβρυα είναι ακόμη πιο ευάλωτα από τα παιδιά. Ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να εκθέτουν το έμβρυό τους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων.
  • Κορίτσια στην εφηβεία και γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν τα κινητά τηλέφωνα κοντά στο στήθος τους ή κοντά στο κεφάλι τους.
  • Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία.
  • Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
  • Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
  • Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώλησή τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά.
Τα παιδιά και τα έμβρυα απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία μικροκυμάτων, σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, επειδή τα σώματά τους έχουν μικρότερη μάζα, τα κρανία τους είναι λεπτότερα και ο εγκεφαλικός ιστός τους είναι πιο απορροφητικός. Γενικότερα, οι μελέτες που αναφέρονται στην έρευνα, επιδιώκουν να συνδέσουν την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες/EMF με διάφορους τύπους καρκίνου, το χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, καθώς και άλλες διαταραχές.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μελέτες όπως αυτές πρέπει να εξεταστούν με προσοχή. Η συγκεκριμένη μελέτη έχει δημοσιευθεί σε ένα σχετικά νέο και μικρό επιστημονικό περιοδικό με περιορισμένα σύνολα δεδομένων. Σημειώνουν, επίσης, ότι ο μέσος χρόνος μεταξύ της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες και μια προκύπτουσα όγκου είναι τρεις ή περισσότερες δεκαετίες, καθιστώντας έτσι δύσκολο να καταλήξουμε σε οριστικά συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.