έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Και τηλεφωνικά η αίτηση για νυχτερινό ρεύμα

Και τηλεφωνικά μπορούν να υποβάλουν,από την Δευτέρα 1/2/16,οι καταναλωτές την αίτησή τους για νυχτερινό ρεύμα. Ειδικότερα,σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστή του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας) από τη Δευτέρα,1 Φεβρουαρίου 2016,οι καταναλωτές όλης της χώρας μπορούν να υποβάλουν και τηλεφωνικά την αίτησή τους για τοποθέτηση μετρητή με χρονοχρέωση (νυκτερινό) στην ηλεκτρική παροχή τους,καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500.
Τα απαραίτητα στοιχεία για την εν λόγω αίτηση είναι ο Αριθμός Παροχής,ο ΑΦΜ και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας. Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 11500 είναι από τις 07.00 έως και τις 19.00,όλες τις εργάσιμες ημέρες.
Εάν είστε νέος χρήστης
Είστε νέος χρήστης (ενοικιαστής-ιδιοκτήτης) ακινήτου και θέλετε να μάθετε αν έχετε «νυχτερινό» και ποιο είναι το ωράριο;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διαπιστώσετε αν κάνετε χρήση του Οικιακού Τιμολογίου με Χρονοχρέωση.
α) Ελέγχοντας το λογαριασμό που λαμβάνετε.
Στην μπροστινή όψη του λογαριασμού,πάνω αριστερά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου,δηλαδή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού εμφανίζεται αναλυτικά «η πάγια χρέωση νύχτας» και ακριβώς από κάτω η χρέωση των κιλοβατωρών (kWh) που έχουν καταναλωθεί τις ώρες του νυχτερινού.
Στην πίσω όψη του ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ λογαριασμού,πάνω αριστερά,εμφανίζονται αναλυτικά οι ενδείξεις του μετρητή, όπου εμφανίζεται και η ένδειξη στον ΚΩΔΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ 12 ή 13 (μειωμένο τιμολόγιο).
β) Ελέγχοντας το μετρητή της παροχής σας.
Καταρχάς μπορείτε να δείτε εάν διαθέτετε μετρητή διπλής εγγραφής,δηλαδή αν υπάρχουν δύο Κοντέρ στο μετρητή σας. Το ένα φέρει την ένδειξη Κ και το άλλο την ένδειξη Μ.Στη συνέχεια,να παρατηρήσετε εάν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ο μετρητής σας καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ.
γ) Ελέγχοντας τον πίνακα εγκατάστασης της οικίας.
Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ένα ενδεικτικό λαμπάκι στον πίνακα εγκατάστασης της οικίας,η οποία συνδέεται με τον αγωγό πρόσθετης εξυπηρέτησης.Αν τις ώρες εφαρμογής του νυχτερινού τιμολογίου ανάβει το λαμπάκι,τότε κάνετε χρήση του νυχτερινού τιμολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.