έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Μαρόκο: Στην κόλαση οι αδιάντροπες...

Ο αρχιιμάμης του Μαρόκου κατηγόρησε τις γυναίκες που ντύνονται άσεμνα,αναθεμάτισε την ¨γύμνια¨ τους και είπε πως οι αδιάντροπες¨ γυναίκες πάνε στην κόλαση.Ο αρχιιμάμης είπε πως εντός της μουσουλμανικής κοινότητας, αυξάνονται οι γυναίκες ου ντύνονται άσεμνα και αναθεμάτισε την γύμνια τους.
Στο Μαρόκο,σε σχέση με άλλες αραβικές χώρες,στηρίζεται μια περισσότερο ανεκτική εκδοχή του Ισλάμ και ιδιαίτερα οι γυναίκες που ζούνε στις πόλεις,δεν προτιμούνε να σκεπάζονται στους δημόσιους χώρους.
Η στάση του λαού απέναντι στο ντύσιμο των γυναικών ποικίλει ανάλογα με την κοινωνική δομή της κάθε περιοχής. Γενικά στις αγροτικές περιοχές ντύνονται πιο συντηρητικά, ενώ στις πόλεις οι περισσότερες γυναίκες προτιμούνε τα δυτικού τρόπου ζωής ρούχα.
Ο ιμάμης Ομέρ Ελ Καζαμπρί του τζαμιού Χασάν του Β΄ που είναι το μεγαλύτερο τζαμί του Μαρόκου,ανέφερε πως υπάρχει μεταξύ των γυναικών μια αυξανόμενη τάση να βγαίνουν έξω ¨γυμνές¨.Στην αρχή τη εβδομάδας ο Ελ Καζαμπρί έγραψε στον λογαριασμό του στο FB πως "Η γύμνια πλέον δεν σχετίζεται με την εποχή,χειμώνα και καλοκαίρι την βλέπουμε να διαδίδεται  μπροστά στα μάτια μας…… Δείτε τους δρόμους.Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε μας ραγίζει την καρδιά.Η εμετική γύμνια αποτελεί μια προσβολή ενάντια στην κοινωνία και στις εντολές του Θεού.Νέες γυναίκες είναι γυμνές και καπνίζουν. Που βρίσκονται οι προστάτες τους ;"…………
Posted on Tourkika Nea Αυγούστου 27th, 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.