έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ελληνική Μαφία

Συνελήφθη στις 15/7/14 στην Εκάλη ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κούτσικος,πρώην σύζυγος της βουλευτού, υπουργού και ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί πολυετής καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση στην εταιρεία που διατηρούσε και δραστηριοποιούνταν στον ιατρικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα.Είναι,μεταξύ άλλων,πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ιπεκτσί για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας.
Συνελήφθη στις 25/7/14, μεταξύ άλλων 8 ατόμων,ο γνωστός στην κοσμική Αθήνα επιχειρηματίαςΣωκράτης Καλκάνης,πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «King George» για παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων.Ο Καλκάνης κατηγορείται ότι είχε κρυμμένο στη βίλα του στο Λαγονήσι μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων,ανάμεσά τους κι ένα σπάνιο αρχαίο άγαλμα, το οποίο ήθελε να πουλήσει αντί του ποσού του 1.000.000 ευρώ! Θυμίζουμε ότι η ρύθμιση των χρεών του Καλκάνη στο σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν η μία από τις κατηγορίες με τις οποίες είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου.Λεγόταν ότι ο Καλκάνης παραχωρούσε τη βίλα που στέγαζε το παράνομο τότε ζεύγος Ανδρέα - Δήμητρας Λιάνη.
Παραμένει προφυλακισμένος για την πολύκροτη υπόθεση της Energa - Hellas Power ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος,ενώ έχει αποφυλακιστεί το έτερο μέλος της οικογένειας, ο Αχιλλέας Φλώρος.
Πρόκειται για το απίστευτο σκάνδαλο των 270.000.000 που άρπαξαν οι συνεταίροι της Energa από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (με το χαράτσι και τα δημοτικά τέλη μαζί) και τα έστειλαν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία.Μετά π ρ ο χ ώ ρ η σ α ν σε εικονική πώληση της εταιρείας σε ανύπαρκτους « Ρ ώ σ σ ο υ ς   ε π ε ν δ υ τ έ ς » .
Σ υ ν ή γ ο ρ ο ς   υπεράσπισης είναι ο . . . υ π ο υ ρ γ ό ς   Μ ά κ η ς   Βορίδης! Η κόρη του Άρη Φλώρου όχι μόνο παραμένει γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας (!) αλλά και ο ίδιος ο Παπούλιας είχε επισκεφθεί τους προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό πέρυσι!
Με αφορμή λοιπόν τα τρία ανωτέρω παραδείγματα,θέλουμε να κάνουμε μία υπόθεση εργασίας,κάπως ...απίθανη.Φαντάζεστε ότι η Κυβέρνηση που μας διαφεντεύει με το τελοσπάντων κράτος να μην είναι τελικά τίποτε παραπάνω από μια συμμορία;
Μπορείτε να διανοηθείτε ότι ακριβώς δίπλα (κολλητά!) στα «πολιτικά πρόσωπα»,τα οποία λειτουργούν ως βιτρίνα για το ανυποψίαστο πόπολο, βρίσκονται και δρουν εγκληματικά στοιχεία, βουτηγμένα στον πιο χαμερπή υπόκοσμο;
Σκέφτεστε ότι ο κοινωνικός χώρος των «ηγετών» μας,οι φίλοι,τα σόγια και οι γνωριμίες τους, διαθέτει ηθικό - πνευματικό επίπεδο τέτοιο που θα ντρεπόταν κι ο Αλ Καπόνε;
Έ, όχι βέβαια, εἶναι δυνατόν;;;!!!
Εδώ δεν είναι Ιταλία,η ελληνική Μαφία απλώς δεν υπάρχει! Στην Ελλάδα μπορεί να προκύπτει κάποια εξαίρεση από τον ηθικό κανόνα των ελίτ,σαν τις τρεις προαναφερθείσες (για τις οποίες άλλωστε δεν έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα η απολύτως ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη),αλλά ο κανόνας είναι ένα υγιές σύνολο που αποβάλλει κάθε Άκη ως μαύρο πρόβατο.
Μην ανησυχείτε.

ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ,φ. 396-7,σελ. 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.