έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

Πωλείται Εκκλησία

Iστορική ελληνική εκκλησία στο Μελιγκαζί της Καισάρειας πωλείται από τον ιδιοκτήτη μαζί με το 2 χιλ. τ.μ. οικόπεδο της,προς 450 χιλιάδες ευρώ,σε μια ιστοσελίδα αγορών.Ο Ομέρ Σιτζίμογλου για να μπορέσει να πουλήσει την ιδιοκτησίας του ιστορική ελληνική εκκλησία,έδωσε αγγελία σε μια ιστοσελίδα.Ο Σιτζίμογλου σε δηλώσεις που έκανε στο πρακτορείο Αναντολού ανέφερε πως ασχολείται με τις αγοραπωλησίες ακινήτων.Ο Σιτζίμογλου είπε πως αγόρασε την εκκλησία το 2013 με σκοπό την ιδιωτική χρήση και συνέχισε λέγοντας: ¨Αργότερα ο δήμος Καισάρειας θέλησε να την αγοράσει.Εμείς ήμασταν έτοιμοι να την παρα-δώσουμε,αλλά αργότερα μετάνιωσαν.Τότε αποφασίσαμε να την πουλήσουμε. Βγάλαμε αγγελία στο διαδίκτυο.Έχει οικόπεδο 2 χιλιάδων τ.μ και περιλαμβάνεται στο πολεοδομικό σχέδιο ως εκκλησία.Ζητάμε 400-450 χιλιάδες ευρώ.Θα αξιολογήσουμε τις προτάσεις¨.Ο Σιτζίμογλου ανέ-φερε πως η εκκλησία που αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο,δύναται να επισκευαστεί και ότι επιδιώ-κουν πριν καταστραφεί περαιτέρω,να περάσει σε χέρια ατόμων που θα μπορέσουν να την αξιοποιήσουν.
Οι χρυσοθήρες την κατέστρεψαν
Η ημερομηνία κατασκευής της κατεστραμμένης από χρυσοθήρες εκκλησίας δεν είναι ακριβώς γνωστή.Αλλά εφόσον σύμφωνα με τα αρχεία επισκευάστηκε το 1819,ιστορείται από τον 18ο αιώνα.Η εκκλησία είναι τρίκλιτη,ορθογώνια με κατεύθυνση από τα δυτικά στα ανατολικά.Η επιγραφή στο υπέρθυρο της εισόδου, πιστεύεται πως έχει κλαπεί από λαθρέμπορους.Η εκκλησία που έχει υποστεί ζημιές από την παραμέληση, έχει κατεστραμμένο και το πέτρινο δάπεδο της λόγω των παράνομων ανασκαφών.
Πρακτορείο Αναντολού 19/1/2015
Σχόλιο: Μπορούμε να μεμφθούμε την Τουρκία για αυτή την κατάσταση.Χρήσιμο όμως επίσης θα ήταν να αναλογιστούμε και το πόσο νοιαζόμαστε εμείς για την δική μας εκκλησία.Για την δική μας ενορία. Για να μην φτάσουμε κάποτε κι εμείς στο θλιβερό σημείο της Γαλλίας,όπου πουλιούνται εκκλησίες διότι απλά δεν έχουν ποιμνίο.Τα κτίρια είναι σημαντικά,σημαντικότερη όμως είναι η ανθρώπινη πα-ρουσία σε αυτά.Η παρουσία δηλαδή των πιστών είναι αυτή μέσω της οποίας το κτίριο ¨αληθεύει¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.