έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ : Είμαστε ενάντιοι στο ΑΚΡ

syriza-milletvekili-akpnin-karsisindayiz--2901151200_m
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ δηλώνει : Δεν έχουμε την ίδια γραμμή με το ΑΚΡ, είμαστε στην ακριβώς ενάντια γραμμή. Την ώρα που ο συμπολιτευόμενος τύπος γράφει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ¨Εκτιμά και παίρνει ως παράδειγμα το ΑΚΡ¨, ο βουλευτής του ο Αϊχάν Καραγιουσούφ δηλώνει πως η πολιτική τους είναι αντίθετη με αυτή του ΑΚΡ και ότι ¨στην Τουρκία συνεργαζόμαστε με το ÖDP¨. Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ είναι ένας από τους τρεις βουλευτές τουρκικής καταγωγής που μπήκαν στη βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ που κέρδισε την εκλογή του στον νομό Ροδόπης, έχει γεννηθεί στα Αμάραντα, ένα χωριό στα νότια της Κομοτηνής το 1963. Η οικογένεια του είναι αγρότες και ο ίδιος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2015 επανέλαβε αυτήν του την επιτυχία, ενώ μαζί με τον Μουσταφά Μουσταφά πήραν για εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ τις δύο από τις τρεις έδρες του νομού. Ο Αϊχάν Καραγιουσού μίλησε στον Ονούρ Ερέμ της εφημερίδας Μπιργκιούν σχετικά με την ανακοινωθείσα κυβέρνηση, τον εταίρο στον συνασπισμό ΑΝΕΛ και για τις σχέσεις που θα αναπτυχθούν με τις κυβερνήσεις του ΑΚΡ.
Ανακοινώθηκε σήμερα η κατανομή των υπουργείων. Πως σχολιάζετε την κυβέρνηση που ανακοινώθηκε ;
Η κυβέρνηση που ανακοινώθηκε μπορώ να πω πως είναι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και χρειαζόταν η κυβέρνηση να γίνει μια ώρα αρχύτερα και να αρχίσει να δουλεύει. Αρχίσαμε να δουλεύουμε πριν καν ορκιστεί η βουλή. Έχουμε μια κυβέρνηση καθαρή που θα δουλέψει καλά και αποτελείται από ανθρώπους  γνωρίζουν καλά την οικονομική επιστήμη.
-Ποια θα είναι η επίδραση του εταίρου σας των ΑΝΕΛ στις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ; Τι είδους συμφωνία έγινε με τους ΑΝΕΛ ; 
-Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στην δήλωση που έκανε ανέφερε πως στηρίζει πλήρως το πρόγραμμα του -ΣΥΡΙΖΑ που είχε ανακοινωθεί στην Θεσσαλονίκη και ότι θα εργαστεί για την πραγματοποίηση κάθε άρθρου του. Για αυτό και δεν πιστεύω πως θα προκύψει κάποιο θέμα.
 – Ο συνασπισμός με τους δεξιούς ΑΝΕΛ μπορεί να είναι αποδοτικός  από την σκοπιά των οικονομικών πολιτικών, αλλά μήπως μπορεί να παρεμποδίσει την ψήφιση νόμων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα με τους μετανάστες τις γυναίκες και τους  LGBT  ; Ο Έλληνας ακτιβιστής Απόστολος Καραμπαίρης έχει εκφράσει τους δισταγμούς του λέγοντας πως οι ΑΝΕΛ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα. 
– Εγώ δεν πιστεύω πως αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθείς.  Υπάρχουν δυό κόμματα που έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό παρανομαστή. Οι ΑΝΕΛ ήθελαν πολύ το υπουργείο Αμύνης, για αυτό τον λόγο το υπουργείο αυτό δόθηκε στον πρόεδρο τους Καμμένο. Έχουν επίσης θέσεις υφυπουργών στα υπουργεία Τουρισμού, Γεωργίας, Εσωτερικών και Επικρατείας.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡ
Σήμερα στην Τουρκία αρκετές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες δημοσίευσαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά το AΚΡ και το παίρνει ως παράδειγμα, μάλιστα μια εφημερίδα το έκανε και τίτλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε την εξέγερση Γκεζί, πραγματικά εκτιμά το ΑΚΡ που υπήρξε η αιτία του Γκεζί ;  
– Τα λόγια του προέδρου μας Τσίπρα μεταδόθηκαν λάθος. Εμείς δεν είμαστε στην ίδια πολιτική γραμμή με το ΑΚΡ αλλά στην αντίθετη. Π.Χ. ενώ το ΑΚΡ στηρίζει ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερες πολιτικές και έτσι στήνει την οικονομική του πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο. Για αυτό είναι λάθος να λένε πως στηρίζουμε το ΑΚΡ και το παίρνουμε ως παράδειγμα.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που για χρόνια κατέβαλε προσπάθεια για βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Τώρα γίνατε εξουσία αλλά στην άλλη όχθη του Αιγαίου υπάρχει απέναντι σας ένα κόμμα σαν το ΑΚΡ που καταπνίγει άγρια την κοινωνική αντιπολίτευση και κάνει εφόδους σε κόμματα όπως το αδελφό κόμμα σας το ÖDP και σε άλλα αριστερά κόμματα. Τι σχέσεις θα έχετε με την εξουσία του ΑΚΡ ;  
– Η Τουρκία σύντομα θα έχει μπροστά της τις γενικές εκλογές που θα γίνουν, για να είναι οι σχέσεις μας πάνω σε ένα σταθερό θεμέλιο, θα περιμένουμε την πολιτική δομή που θα εμφανιστεί μετά τις εκλογές. Στις εκλογές εκείνες μπορεί να υπάρξει ένα άλλο κόμμα ή μπορεί να γίνει συνασπισμός. Για αυτό θα ξεκαθαρίσουμε την θέση μας απέναντι στην τουρκική κυβέρνηση, μετά από τις εκλογές του  2015.  Την θέση μας σχετικά με την συνεργασία με την Τουρκία θα καθορίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Από την άλλη δεν υπάρχει θέμα μεταξύ των λαών Τουρκίας και Ελλάδας που να μην μπορεί να λυθεί, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη των σχέσεων των λαών.
ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ÖDP ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΟΣΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ
-  Μετά τον ερχομό σας στην εξουσία πως θα συνεχιστούν οι σχέσεις σας με την τουρκική αριστερά ;
–  Ξέρετε ότι στην Τουρκία υπάρχει ένα αδελφό μας κόμμα, το κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης(ÖDP).  Με το ÖDP υπάρχει μια βαθιά φιλία και επιθυμούμε να τις ενδυναμώσουμε περαιτέρω. Επιθυμία μας είναι το ÖDP να ενδυναμωθεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε την αλληλεγγύη μας.
Oda.TV  30/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.