έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ !

Στόχος των επιχειρηματιών από την Μαρμαρίδα η Ρόδος

fft81_mf4203856
Την Ρόδο το νησί που είχε καταληφθεί 500 χρόνια πριν από το Σουλεϊμάν τον Mεγαλοπρεπή και έμεινε 400 χρόνια υπό την κυριαρχία των Οθωμανών, ετοιμάζονται τώρα να καταλάβουν οικονομικά οι Τούρκοι επιχειρηματίες.
Το σχέδιο με την επωνυμία ¨Ανάλυση εμπορικού τζίρου Μαρμαρίδας-Ρόδου και οδικός χάρτης¨ που πραγματοποιείται από το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαρμαρίδας (ΜΤΟ) ολοκληρώθηκε.
Επιχειρηματίες από την Μαρμαρίδα κινητοποιούνται για να αναπτύξουν τον εμπορικό τους τζίρο με το πολύ κοντινό ελληνικό νησί της Ρόδου. Ολοκληρώθηκε το σχέδιο με την επωνυμία ¨Ανάλυση εμπορικού τζίρου  Μαρμαρίδας-Ρόδου και οδικός χάρτης¨  που πραγματοποιήθηκε από τον Εμπορικό Επιμελητήριο Μαρμαρίδας με τη στήριξη από το Πρακτορείο Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου (GEKA).  σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Ιτσμελέρ, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού σε επιχειρηματίες. Μιλώντας στο συνέδριο αυτό ο πρόεδρος του ΜΤΟ Μεχμέτ Μπαϊσάλ ανέφερε πως το σχέδιο που υπέβαλαν προς το GEKA πριν από τέσσερις μήνες έγινε δεκτό και ότι η σχετική ομάδα πήγε στη Ρόδο όπου και συναντήθηκε με τον δήμο Ρόδου, με το εμπορικό επιμελητήριο των Δωδεκανήσων και με Έλληνες επιχειρηματίες. Ανέφερε πως μετά από συναντήσεις και έρευνες που έγιναν ετοιμάστηκε μία απογραφή,  η οποία σύντομα θα εκτυπωθεί και θα μοιραστεί σε επιχειρηματίες των δύο πλευρών.
Ο Μπαϊσάλ  ανέφερε ότι μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί, το γεγονός πως στην Ρόδο λειτουργεί η  τράπεζα Ζιραάτ .
Μιλώντας στους παρευρισκόμενους ο ειδικός σε θέματα εξωτερικού εμπορίου Χακάν Ακίν ανέφερε ότι επισκέφθηκε ελληνικές εταιρείες,  εντόπισε τις ανάγκες τους και είπε πως βασικά χρειάζονται δομικά υλικά, ηλεκτρονικά είδη και ενέργεια αυτά είναι στην πρώτη γραμμή. Ο Ακίν αναφερόμενους στους λόγους που ο εμπορικός τζίρος μεταξύ των δύο πλευρών είναι μικρός, είπε πως όταν μεταφέρονται τρόφιμα από το λιμάνι της Μαρμαρίδας καθώς στο νησί δεν υπάρχει εργαστήριο πρέπει τα δείγματα να πάνε στην Κρήτη ή  στην Ελλάδα και καθώς αυτή διαδικασία καθώς παίρνει κάποιο χρόνο,  υπάρχει κίνδυνος για αλλοίωση των τροφίμων. Ένα άλλο θέμα είναι αυτό του τρόπου πληρωμής. Επίσης είναι ανάγκη να αναπτυχθούν περισσότερο δυνατότητες μεταφορών. Ο Ακίν ανέφερε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας μεγάλες εταιρίες έχουν αποσυρθεί από τα νησιά και ότι αν τώρα αναπτυχθούν οι δεσμοί όταν η κρίση τελειώσει τότε θα μπορέσουν να απολαύσουν και  τους καρπούς τους. Ο Ακίν ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το τελωνείο Μαρμαρίδας οι ετήσιες εξαγωγές στη Ρόδο είναι 6 εκατομμύρια $ κάτι που όπως είπε μπορεί μέσα σε πέντε χρόνια να φτάσει στα 15 εκατομμύρια $. Ο Ακίν πρόσθεσε ότι αν κάποιος θέλει να στήσει επιχείρηση στην Ρόδο θα πρέπει να πάρει φορολογικό νούμερο Ευρωπαϊκής Ένωσης η να συνεταιριστεί με κάποιον ντόπιο.
Εφ. Ραντικάλ 17/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.