έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΦΤΗΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ…

Tρομερή είδηση: 372 χιλιάδες παλλακίδες…


Μια Σύρια γυναίκα κάνει 5 χιλιάδες λίρες
Το γερμανικό περιοδικό Der Stern παρουσίασε από μια άλλη οπτική γωνία το δράμα των Σύριων γυναικών που ζούνε στην Τουρκία και το παρέθεσε στους αναγνώστες του. Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού, αναφέρεται πως Σύριες γυναίκες και κορίτσια που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αγοράζονται από Τούρκους άντρες ως 2η , 3η ή και 4η σύζυγος.
Στην είδηση που έχει τίτλο ¨Με 1.800 ευρώ μια δεύτερη Σύρια γυναίκα¨, αναφέρεται πως σε κάποιες περιοχές της Τουρκίας διατηρείται η πολυγαμία και ως σύμβολο πλούτου και καταγράφεται πως ¨ Η δύσκολη κατάσταση των Σύριων γυναικών τις φέρνει σε σημείο να κάνουν δεύτερο γάμο¨.
ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ 372 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΑΛΛΑΚΙΔΑΣ
Στο κείμενο υπενθυμίζεται πως αν και στην Τουρκία νόμιμη είναι μόνο η μια σύζυγος, σε κάποιες περιοχές γίνονται γάμοι μέσω ιμάμη με 2η, 3η ή και 4η σύζυγο. Το περιοδικό αναφέρει πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συλλόγων που μάχονται για τα γυναικεία δικαιώματα, στην Τουρκία 372 χιλιάδες γυναίκες είναι σε κατάσταση παλλακίδας και ότι το 7% των γάμων στην Σανλιούρφα είναι πολυγαμικοί.
5000 ΛΙΡΕΣ Η ΣΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
Το κείμενο εστιάζει στην αγορά μιας Σύριας γυναίκας έναντι 5000 λιρών (περίπου 1800 ευρώ), ενώ παρατίθεται η δήλωση της Οζλέμ Ουλουτάς-προέδρου του Συλλόγου Γυναικείων Δικαιωμάτων Σανλίουρφας που είπε πως ¨Παλιότερα δεύτερη σύζυγο έπαιρναν οι πλούσιοι.Τώρα ακόμη και αυτοί που δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίρνουν και αυτοί μια δεύτερη σύζυγο.¨
ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ
Έμπορος από την Σανλιούρφα ονόματι Πολάτ που έκανε δεύτερο γάμο με μια Σύρια γυναίκα, λέει πως έτσι παρεμποδίζεται η πορνεία καθώς όπως δηλώνει ¨Σύμφωνα με την σαρία ένας μουσουλμάνος μπορεί να παντρευτεί με τέσσερεις γυναίκες. Εάν η πρώτη σύζυγος μιλάει πολύ, ή ανακατεύεται στις δουλειές του συζύγου ή υπάρχουν θέματα στην σεξουαλική ζωή, τότε η λύση δεν θα πρέπει να είναι η επίσκεψη στα πορνεία¨.
Εφ. Ταράφ  8/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.