έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Υπερσύγχρονα αποβατικά κατασκευάζει η Τουρκία

Υπογράφηκε στην Kωνσταντινούπολη η σύμβαση για την κατάταξη του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου της Τουρκίας σε κλάση.
2166555732istgemitren
Έπεσαν οι υπογραφές για το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.
Υπογράφηκε στην Kωνσταντινούπολη η σύμβαση για την κατασκευή του Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής,του μεγαλύτερου πολεμικού πλοίου της Τουρκίας,το διαγωνισμό του οποίου κήρυξε το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας.Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σεντέφ Α.Ε. Μετίν Καλκαβάν,που θα ναυπηγήσουν το πλοίο,ο Τζεμ Μελίκογλου -πρόεδρος του εθνικού νηογνώμονα Türk Loydu που ανέλαβε την κατάταξη του Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής,αξιωματούχοι και προσκεκλημένοι.
Ο Μετίν Καλκαβάν στις δηλώσεις που προέβη πριν από την τελετή είπε ότι το Αποβατικό Φορέα Δεξαμενής θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο του τουρκικού στόλου.Ο Καλκαβάν είπε επίσης ότι υπέγραψαν σύμβαση με την Türk Loydu για την κατάταξη του πλοίου σε κλάση και ότι η ναυπήγηση θα ολοκληρωθεί σε 6 χρόνια.Ο διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σεντέφ Α.Ε. ανέφερε ότι το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με πολύ προηγμένη τεχνολογία και πως θα  έχει την ικανότητα να μεταφέρει 14 αεροσκάφη,20 ελικόπτερα,αποβατικά πλοία και άρματα μάχης.Το πλοίο έχει χωρητικότητα 1.400 κλινών και έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει 5.000 άτομα σε φυσικά φαινόμενα,όπως σεισμοί.
¨Θα είμαστε η 10η χώρα στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτά τα πλοία.Συνεπώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα ανεβάσει τις Ναυτικές Δυνάμεις στην σούπερ λίγκα¨.
TRT 24/10/2015
Σχόλιο: Ευτυχώς,δαπανούν τόσα χρήματα οι άνθρωποι για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ίσως βοηθήσουν κι εμάς !  Ε,τώρα τα αποβατικά και τα άρματα μάχης,τι να πω ; Μπορεί να ετοιμάζονται για απόβαση στην Κριμαία !  Τέλος πάντων,σταματάω για να πάω να κλείσω εισιτήριο για την Ιστανμπούλ,να αγοράσω κανένα δερμάτινο μπουφάν.Άλλωστε τι μας νοιάζουν εμάς τα αποβατικά της Τουρκίας ; …. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.