έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

35476

Μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, 24 κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως δεν θα δεχτούν την είσοδο σε αυτές Σύριων προσφύγων.Οι περισσότεροι εκ των κυβερνητών αυτών ανήκουν στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και με ανακοινώσεις τους στις επίσημες ιστοσελίδες και στα σόσιαλ μίντια, ανακοίνωσαν πως πλέον δεν στηρίζουν την πολιτική αποδοχής 10 χιλιάδων προσφύγων του Λευκού Οίκου.Κάποιοι εξ αυτών κάνουν έκκληση στον Λευκό Οίκο να λάβει ακόμη πιο σοβαρά μέτρα σχετικά με τους Σύριους πρόσφυγες, ενώ άλλοι ξεκάθαρα δηλώνουν πως δεν θα δεχτούνε καθόλου Σύριους πρόσφυγες.
Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρέγκ Άμποτ στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε προς τον Λευκό Οίκο με την δικαιολογία πως κάποιοι εκ των Σύριων προσφύγων μπορεί να έχουν σχέσεις με τρομοκράτες,δηλώνει πως η πολιτεία του Τέξας δεν θα ενταχθεί στο ¨πρόγραμμα Σύριων προσφύγων¨.  Ο Αμποτ αναφέρει πως ¨Ούτε εσείς,ούτε καμία ομοσπονδιακή αρχή δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι Σύριοι πρόσφυγες δεν εμπλέκονται σε οποιαδήποτε τρομοκρατική δράση¨.Η απόφαση αυτή των κυβερνητών έφερε και την σχετική διαμάχη.Ειδικοί που μίλησαν στον τοπικό τύπο ανέφεραν πως η αρμοδιότητα για την απόφαση σχετικά με τους πρόσφυγες βρίσκεται στα χέρια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ότι οι κυβερνήτες δεν έχουν δυνατότητα εναντίωσης σε αυτό.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζών Κέρρι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει πως οι ΗΠΑ την επόμενη χρονιά θα δεχτούν 15 χιλιάδες πρόσφυγες και ότι μαζί με το 2017 θα μπορούσαν να δεχτούν συνολικά 100 χιλιάδες πρόσφυγες από την Συρία.Οι πολιτείες που δήλωσαν πως δεν θα δεχτούν Σύριους πρόσφυγες είναι : Μίτσιγκαν, Αλαμπάμα, Τέξας, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Οκλαχόμα, Μέιν, Νεμπράσκα, Αϊντάχο, Μισισίπι, Ιλινόις Μασαχουσέτη,  Φλόριντα, Β. Καρολίνα, Ν. Καρολίνα, Γεωργία, Τενεσί, Οχάιο, Αριζόνα, Ουινσκόνσιν και Νιου Χαμσάιρ.
http://www.evrensel.net/haber/265335/abdde-24-eyalet-kapilarini-suriyeli-multecilere-kapadi
17/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.