έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Το Κουρσουνλού Τζαμί περιμένει την αναστήλωση του

yunanistan-kastorya-kursunlu-camii
Ελληνικής καταγωγής μουσουλμάνα, άρχισε προσπάθειες για την επισκευή του 450 ετών Κουρσουνλού τζαμιού που βρίσκεται στην Καστοριά και είναι έργο του Μιμάρ Σινάν.Η οικονομική σύμβουλος Ελίφ Καραγιαννίδου άρχισε συζητήσεις με τις επίσημες αρχές για την επισκευή στην Καστοριά του Κουρσουνλού τζαμιού και του μεντρεσέ που είναι έργα του 16ου αιώνα του Μιμάρ Σινάν.Από πέρσι στην 35 χιλιάδων κατοίκων Καστοριά συνεχίζονται οι εργασίες για την αναστήλωση του Κουρσουνλού τζαμιού.Η Καραγιαννίδου δήλωσε πως ¨Το ευρισκόμενο στην Ελλάδα Κουρσουνλού τζαμί δικαιούται να προστατεύεται καλά όπως τα τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη,στην Καισάρεια,στα Μούγλα,στο Ντιγιαρμπακίρ και στις άλλες πόλεις της Tουρκίας¨.
yunanistan-kastoria-kursunlu-camii
Το Κουρσουλού τζαμί που αποτελεί μοναδική ιστορική κληρονομιά από το παρελθόν,έχει υποστεί ζημιές,αρχικά έσπασαν τα παράθυρα του,ακολούθως έπεσε η στέγη και τελευταία και ο μιναρές.
Η Καραγιαννίδου που έγινε μουσουλμάνα πέρσι,μόλις ασπάσθηκε το Ισλάμ,θέλησε η πρώτη της δουλειά να είναι μια σημαντική προσπάθεια με την στήριξη και των μουσουλμάνων της Ελλάδας.
Λαμβάνοντας υπόψη πως ο αριθμός των τζαμιών στην Καστοριά είναι μικρός,η επισκευή ενός τζαμιού εκεί έχει μεγάλη σημασία για τους μουσουλμάνους που βρίσκονται εκεί.
Η Καραγιαννίδου είναι σίγουρη πως όταν ανοίξουν οι πύλες του τζαμιού σε αυτούς που θα έρχονται γύρω από την πόλη, το τζαμί θα επιστρέψει στις χρυσές του μέρες. Δήλωσε επίσης πως η ολοκλήρωση της επισκευής του 450 ετών τζαμιού και του μεντρεσέ θα συμβάλει ιδιαίτερα στον τουρισμό της περιοχής.Πιστεύει επίσης πως θα αποτελέσει και μια αρχή και για τα υπόλοιπα τζαμιά της Ελλάδας που αναμένουν την αναστήλωση τους.
http://www.batitrakya.org/bati-trakya-haber/yunanistanin-kursunlu-camii-yenilenmeyi-bekliyor.html  TourkikaNea,28/12/2016
Σχόλιο: Παραθέτουμε δήλωση της κυρίας αυτής  στην Σαμπάχ: Έχω συναισθηματική σχέση με τον τόπο,οι πρόγονοί μου ήταν από την Τουρκία. Αγαπώ τον τουρκικό λαό και την Τουρκία πάρα πολύ.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλω να γίνω Τουρκάλα πολίτης. 
ΑΞΙΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.